Met welke werkzaamheden op jouw afdeling binnen de gemeente Roermond is de buitenwereld nog niet zo bekend mee?
We zoeken voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om mensen online van dienst te zijn. Zo is WhatsApp een kanaal dat nog niet alle mensen wellicht kennen. En onze chatbot ook niet, want die zit nog in de pilotfase. Een evaluatie zal moeten uitwijzen of dat ook een ‘blijvertje’ is. Waar de buitenwereld zeker niets van ziet is ons sociale intranet. Daarop hebben alle medewerkers een persoonlijk account en kunnen zij informatie delen over zichzelf, hun team en hun werkzaamheden.
Wat is het leukste aan werken binnen de afdeling Bedrijfsondersteuning van de gemeente Roermond?
Als webredactie zijn we een klein en hecht ‘team online’, wat ervoor zorgt dat we flexibel zijn en makkelijk schakelen. En we werken samen met collega’s van vrijwel alle clusters van de gemeente.
Welke bijzondere herinnering of ervaring heb je die te maken heeft met jouw baan bij de gemeente Roermond?
Ook werken voor een gemeente kent hoogtepunten en dieptepunten, want je kunt betrokken raken bij allerlei zaken die in de stad spelen. Een van de hoogtepunten voor mij was in ieder geval het winnen van de publieksprijs voor de beste gemeentelijke website van het land, in 2003. Dat was een grote verrassing. We mochten de prijs (€10.000) persoonlijk op gaan halen bij de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken.
Maar er gebeuren ook minder leuke dingen in de stad waar je bij ingezet kunt worden. Je speelt namelijk ook een rol bij crisissituaties, zoals corona, hoogwater en de asbestbrand in de Voorstad. Maar de meeste indruk heeft de brand in de Jupiterstraat op mij nagelaten. Daarbij kwamen 6 kinderen om het leven. Die hele nasleep en met name de uitvaart staan in mijn geheugen gegrift.
Hoe zou je de bedrijfscultuur omschrijven bij de gemeente Roermond en specifiek jouw afdeling?
Een gemeente als ‘instituut’ is natuurlijk een vrij formele en hiërarchische organisatie. Maar binnen ons team heerst een zeer prettige en informele sfeer.
Tot slot, welke drie tips zou je geven aan iemand die bij de gemeente Roermond aan de slag wil gaan?
Ten eerste: stap op collega’s af, stel vragen en maak gebruik van elkaars expertise. Dat geldt ook naar buiten toe, vraag feedback bij inwoners of anderen waar je mee samenwerkt. Dat leidt vrijwel altijd weer tot verfrissende inzichten. En als laatste: neem jezelf niet altijd té serieus, eens flink lachen en de zaak relativeren verruimt je blik en zorgt voor extra werkplezier.