Basis Operator bij ROCKWOOL in Roermond

Bekende gezichten bij ROCKWOOL: ontmoet Vera

Van de studie Onderwijsassistent naar een au pair-avontuur in Nieuw-Zeeland, naar een gloednieuwe uitdaging in Nederland als operator: ontmoet Vera van Kempen, Basis Operator bij ROCKWOOL in Roermond. Sinds 2019 heeft Vera zich het werk eigen gemaakt en is ze inmiddels volledig ingeburgerd in haar team. Met plezier werkt ze in 5 ploegen aan het bedienen van diverse machines en het produceren van isolatiemateriaal. Vera weet van aanpakken en zit ook nu niet stil: al 2 jaar is ze bezig met de studie Mechanisch Operator B en hard op weg naar een nieuw diploma, om zo door te groeien binnen ROCKWOOL. Lees verder en ontdek het verhaal van Vera.

Lees het verhaal van Vera
Bekende gezichten bij ROCKWOOL in Roermond - ontmoet Vera

Hi Vera! Leuk dat we meer te weten mogen komen over jouw baan bij ROCKWOOL. Zou je om te beginnen jezelf kunnen introduceren?

Hi! Mijn naam is Vera en ik ben 27 jaar oud. Ik woon in Echt en werk bij ROCKWOOL sinds 2019. Voorheen heb ik de studie Onderwijsassistente gevolgd en afgemaakt. Daarna heb ik een aantal pogingen gedaan aan het hbo, maar niet kunnen vinden wat ik zocht. Uiteindelijk ben ik verhuisd naar Nieuw-Zeeland als au pair, wat overigens echt een prachtige ervaring was. Bij thuiskomst had ik geld nodig dus meteen begonnen met werken bij Nedcar. Hier zag ik voor het eerst wat operators deden en dat leek me echt interessant. Zodoende mijn zoektocht naar een bedrijf waar je kansen krijgt om jezelf om te scholen naar dat vakgebied. Niet veel later kwam ik bij ROCKWOOL terecht en here we are (nog steeds)!

Wat een uniek verhaal! Hoe lang ben je inmiddels werkzaam bij ROCKWOOL en in welke functie?

In december dit jaar ben ik 5 jaar in dienst. Ik ben begonnen als Basis Operator en dat ben ik nog steeds, ook op dezelfde afdeling. Inmiddels ben ik wel al 2 jaar bezig met de studie Mechanisch Operator B, dus het diploma is in zicht!

Kun je iets meer vertellen over wat jouw baan precies inhoudt en hoe het team eruitziet?

Op dit moment ben ik Basis Operator, wat inhoudt dat ik machines bedien en producten inpak. Ik maak van een halffabricaat een eindproduct. Ik sta dus aan een machine, daar wordt wol geleverd en van die wol maak ik pijpschalen. Een pijpschaal is een soort buisisolatie.

De machine doet het werk, alleen ben ik verantwoordelijk voor wat de machine doet en dat er op tijd goede producten geleverd worden. Ook ben ik verantwoordelijk als er iets niet goed gaat, denk bijvoorbeeld aan sommige dingen ‘alleen’ kunnen oplossen, de juiste persoon inschakelen om het op te lossen en het duidelijk noteren van wat er is gebeurd.

We werken in vijf ploegen en mijn ploeg bestaat nu uit elf mensen. Sommigen bedienen machines, sommigen rijden heftruck en sommigen worden ingezet als extra hulp bij een machine. Mijn ploeg is best rustig en we helpen elkaar allemaal waar nodig, een goede sfeer dus.

‘ROCKWOOL heeft veel kansen en doorgroeimogelijkheden te bieden, dat vind ik gewoon belangrijk omdat je dan altijd kunt blijven leren.’

Waarom werk je graag bij ROCKWOOL?

ROCKWOOL heeft veel kansen en doorgroeimogelijkheden te bieden, dat vind ik gewoon belangrijk omdat je dan altijd kunt blijven leren. Het salaris vind ik mooi meegenomen, want het betaalt echt niet slecht! 

Waar ben jij het meest trots op, als je denkt aan jullie teamprestaties of behaalde doelen?

Het is toch best hard werken af en toe en ik ben er trots op dat iedereen er toch dagelijks staat en het beste ervan probeert te maken. Dat geeft energie en motivatie.

Waar sta je over 5 jaar denk je? Heb je een bepaalde functie of droom die je graag binnen ROCKWOOL zou willen vervullen?

Aangezien ik nu met de opleiding Operator B bezig ben, zou ik toch wel graag willen oefenen als vervangend Leading Hand in de toekomst. Ik vind een inschatting maken over waar je gaat staan in 5 jaar best moeilijk, want er zijn zo veel mogelijkheden. Misschien ga ik nog wel een andere opleiding doen binnen ROCKWOOL.

Heb je nog een leuk feitje over jouw baan of team bij ROCKWOOL?

Een leuk feitje is dat wij op onze afdeling met twee vrouwen zijn. Wij kunnen het goed vinden met de meeste mannen op de afdeling en zijn best wel ‘ingeburgerd’ om het zo te zeggen.

Tot slot: als iemand jou om advies vraagt over werken bij ROCKWOOL, wat zou je dan zeggen?

Op onze afdeling moet je weten van aanpakken en ook bezig willen zijn de hele dag. Er is vaak geen moment van stilzitten dus hier moet je echt voor gemaakt zijn. Andere afdelingen zijn wat rustiger en daar kun je wel vaker zitten. Het blijft een bedrijf waar ze steenwol produceren dus hoe dan ook jeukt het wel eens. Verder vind ik ROCKWOOL een fijn en eerlijk bedrijf waar je, zoals ik al eerder zei, veel doorgroeimogelijkheden hebt. Dus als je jezelf een beetje herkent in mijn verhaal, dan is het zeker worth the try!

Ontdek ROCKWOOL

Ben je na het lezen van het verhaal van Vera enthousiast geworden? Lees dan vooral verder en kom meer te weten over ROCKWOOL als belangrijke en mooie werkgever in Roermond en omgeving. Ontdek meer over het bedrijf en maak kennis met de vacatures bij ROCKWOOL.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond