Contract Manager bij UPS Supply Chain Solutions

Het verhaal van Eric

Van Warehouse Clerk naar Contract Manager: Eric van Dael maakte het mee tijdens zijn 23-jarige loopbaan bij UPS Supply Chain Solutions in Roermond. Met de snelle groei van UPS als organisatie greep Eric continu kansen aan om mee te groeien in zijn professionele ontwikkeling, wat geresulteerd heeft in een nog altijd bloeiende carrière bij de logistieke gigant. Hoe kijkt Eric tot nu toe terug op zijn loopbaan bij UPS in Roermond? Lees het in zijn verhaal!

 

Lees het verhaal van Eric
Eric van Dael UPS Supply Chain Solutions Roermond

Hoi Eric! Leuk dat je ons mee wil nemen in jouw verhaal bij UPS Supply Chain Solutions. Hoe ben je terecht gekomen bij UPS en welke functie heb je?

Mijn carrière bij UPS begon op 31 december 2001 op de Veldweg 5, te Herkenbosch. Mijn startfunctie was Warehouse Clerk maar binnen een half jaar was ik Leading Hand en gedurende de daaropvolgende 10 jaar verkreeg ik de functies Team Lead, Inventory Manager, Netwerk Manager en sinds 2021 Contract Manager.

Wat een groei heb je doorgemaakt! Wat was precies de hoofdreden om bij UPS in Roermond te beginnen? Was je gericht op zoek naar een baan in deze sector?

Eind 2001 kwam ik na 12 jaar buitenland terug naar Roermond met mijn vrouw en twee kleine dochters. Er moest brood op de plank komen. Ik schreef me in bij het uitzendbureau omdat ik dan per direct aan de slag kon, met het idee dat ik in de tussentijd naar een meer passende functie op zoek zou gaan. UPS was dusdanig aan het spurtgroeien, dat ik die meer passende functies bij UPS kon vinden en invullen. Kortom, ik ben destijds bij UPS begonnen en nooit meer weggegaan.

Hoe kijk je terug op jouw loopbaan bij UPS? 

Met veel genoegen en vol anekdotes kijk ik terug op mijn hele UPS carrière. Het zijn mijn collega’s en klanten die meegeholpen hebben mooie en bijzondere herinneringen te maken. De 23 jaar zijn werkelijk in positieve zin voorbij gevlogen!

Wat waren voor jou drijfveren om verder te willen groeien binnen de organisatie van UPS? Hoe deden de kansen zich voor?

Elke groei kwam als vanzelf. De ambitie was er maar de kansen deden zich nog sneller voor dan de ambitie kon bijhouden. Dat was het voordeel van het instappen in een snelgroeiend bedrijf. En met een fijne groep mensen om je heen maakt elke dag tot een fijne dag.

‘Bij elke stap in mijn UPS-carrière was de begeleiding goed en kon ik zelf de juiste invulling geven. Een zekere mate van autonomie en zelf knopen mogen doorhakken zijn goed voor je intrinsieke motivatie.’

Hoe blik je tot nu toe terug op de stappen die je hebt gezet binnen UPS? Hoe was bijvoorbeeld de begeleiding van je leidinggevende(n)?

Elke stap in mijn UPS-carrière was een positieve stap. Bij elke stap was de begeleiding goed en kon ik zelf de juiste invulling geven. Een zekere mate van autonomie en zelf knopen mogen doorhakken zijn goed voor je intrinsieke motivatie.

Wat was er bijzonder aan de doorgroeikansen bij UPS? Wat wil je hierover delen met mensen die ook interesse hebben?

Gedurende mijn 23 jaar bij UPS heb ik steevast ondervonden dat de lijntjes kort zijn, het redelijk toegankelijk en transparant is om aan doorgroeikansen mee te doen en dat de periodieke evaluaties van medewerkers de mogelijkheid bieden te spreken over zelfontwikkeling en of je daar hulp bij nodig hebt.

Wat zou je willen meegeven aan huidige én potentiële nieuwe collega’s die ook willen doorgroeien binnen UPS? Wat moeten zij vooral wél doen?

Doorgroeien begint met motivatie. Als je wil doorgroeien, toon dan in je dagelijkse werkzaamheden wat je kunt. Laat je zien, zodat anderen je kwaliteiten opmerken. Wees niet te schuchter om voor eigen uithangbord te spelen.

Tot slot, wil je nog iets kwijt over je carrière bij UPS tot nu toe?

Op dit moment ben ik aan het bekijken hoe ik mijn opgebouwde kennis en ervaring kan delen met collega’s die interesse hebben in doorgroeien bij UPS. Het is altijd goed om anderen de kans te geven om te leren van mijn fouten, haha.

Maak kennis met UPS SCS

Wil je meer te weten komen over werken bij UPS SCS in Roermond? Lees dan verder en ontdek de bedrijfscultuur, werkzaamheden en carrièrekansen bij dit internationale bedrijf met een hart voor Roermond.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond